216 accountants

Innovatie

Je hebt iets goeds in handen en wilt dat dat zo ver mogelijk komt. Wij zijn gek op innovatie en zitten ook nooit stil. Met ons Innovatie advies helpen we je graag verder om jouw ideeën te realiseren.

Want bij het ontwikkelen van een nieuw idee, komt heel wat kijken. Van het beschermen ervan, een verdere juridische en fiscale optimalisatie tot het aanvragen van subsidies. Wij gaan uit van een totaal aanpak zodat jij de juiste keuzes kunt maken.

Dit krijg je

 • Quick Scan van overeenkomsten
  We kunnen intentie- en bestaande overeenkomsten voor je scannen en je adviseren over dingen die beter kunnen. Daarnaast zijn er ook modellen die je kunt gebruiken.
 • De (Nederlandse) Innovatiebox
  We leggen je uit wat de fiscale (on) mogelijkheden zijn op innovatiegebied. Misschien kan je VPB-tarief naar 5%! We bespreken de eisen, waaronder een WBSO-beschikking, en helpen bij de afstemming met de belastingdienst.
 • WBSO- analyse
  De WBSO regeling kan interessant voor je zijn. Dit is ook relevant in combinatie met mogelijke toepassing van de (Nederlandse) innovatiebox. Wij informeren je over de mogelijkheden en helpen je bij de aanvraag. Dit kan je duizenden euro’s opleveren!
 • IP-rechten, registraties en octrooi-analyse
  Heb je een uniek idee? Dan wil je dat beschermen. Zo kun je eigendomsrechten registreren en bijvoorbeeld octrooi aanvragen. Een octrooi kan ook een vereiste zijn voor de toepassing van de (Nederlandse) innovatiebox. We gaan kijken wat zinvol voor je is en met een octrooigemachtigde de verdere strategie ontwikkelen.
 • Spoorboekje
  Je krijgt van ons een ‘spoorboekje’ van een voor jouw onderneming optimale (fiscaal juridische) ondernemingsstructuur. Met die schematische weergave van de belangrijkste juridische verhoudingen, heb je een totaaloverzicht van je onderneming, met alle uitgangspunten, relevante feiten en omstandigheden. Voor nu en jouw toekomst.
 • Databank
  Een meer bijzonder intellectueel eigendomsrecht is de databank. Die worden steeds belangrijker en waardevoller. Vanaf 2018 moet je administratie er vanuit Europese wet- en regelgeving op aangepast zijn. Wij maken een modelhandboek voor je en een stroomschema zodat jouw onderneming er klaar voor is.
 • Waarderingsanalyse
  Soms wil je de waarde van je onderneming en de toekomstige ontwikkeling weten. Voor een financiële herstructurering bijvoorbeeld. Maar vergeet niet dat je intellectuele eigendom ook geld waard is. Onze waarderings-analyse geeft inzicht en een waarde-indicatie van je intellectuele eigendom en helpt je dit vast te leggen.

Ik ben klaar voor de toekomst

Wanneer is dit pakket interessant voor je?

Als je deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden:

 • Brengt je idee echt verandering, is het uniek?
 • Is het iets dat weinig waard is, maar in de (nabije) toekomst veel waard ‘dreigt’ te worden?
 • Zijn de ontwikkelkosten hoog?

En deze met ‘nee’:

 • Zijn er al eigendomsrechten-registraties?
 • Lopen er al subsidies/ WBSO?
 • Zijn activiteiten of afspraken vastgelegd in een samenwerking?

Waar wacht je nog op?

Wacht niet te lang met informatie en ondersteuning vragen! Wij denken graag met je mee om je ontwikkeling te optimaliseren.

Neem contact met ons op

* Verplichte velden

Verstuur

Feedback