Klantcase Asbreuk Print en Media | 216

Samen kijken naar de mogelijkheden? Bel ons telefoonnummer 088-9955216

Werken bij Klantportaal
216 accountants

Asbreuk Print en Media

“Ons boekhoudprogramma was vreselijk ouderwets”

Asbreuk Print en Media is een allround grafisch bedrijf voor alle mogelijke drukwerken. Nadat de broers Sander en Maarten Asbreuk het stokje enkele jaren geleden overnamen van hun ouders, kozen ze voor 216 voor de boekhouding.

Ruim dertig jaar geleden startte het echtpaar Asbreuk in Enschede met Asbreuk Print en Media. Na verloop van tijd sloten ook zoons Sander en Maarten zich aan bij het familiebedrijf, waarna zij het directeurschap van hun ouders overnamen. “Met onze drukkerij verzorgen we digitaal drukwerk, analoog drukwerk en alle aanverwante zaken zoals fotografie en  vormgeving”, licht Sander toe. “Een tijd lang runden we de zaak met zijn vieren, maar een aantal jaren geleden hebben mijn broer en ik de zaak overgenomen.” Tot die tijd was Sanders moeder nog verantwoordelijk voor de boekhouding, die ze verwerkte in een eenvoudig MS-Dos boekhoudpakket. Toen zij besloot met haar werkzaamheden te stoppen, was dat hét moment om de boekhouding op de schop te gooien. “Het boekhoudprogramma van mijn moeder was vreselijk ouderwets”, lacht Sander. “En alles werd nog geprint, gesorteerd en in mappen gedaan. Wij wilden het hele boekhoudproces digitaliseren. Met het pakket van 216 kon dat.” In januari 2015 trokken de broers de stekker uit de server, om over te stappen op dat programma. Sander: “Een verademing! Onze moeder is inmiddels met pensioen en kan haar werk met een gerust hart overlaten aan 216.”

Naast boekhouder, treedt contactpersoon Peter Veltmaat van 216 ook op als financieel adviseur voor het bedrijf. “Belangrijke vragen leggen we altijd bij hem neer”, vervolgt Sander. “Zou dit handig zijn? Hoe kunnen we dat financieel aanpakken? We noemen Peter voor de grap weleens onze ‘consigliere’, haha! Maar hij is ook ons aanspreekpunt wat betreft investeringen. Zo hebben we laatst een nieuwe drukpers geleased. Hoe kunnen we dat financieel regelen? Op dat gebied hebben we veel steun aan 216.” Het Twentse familiebedrijf kwam het ten tijde van de crisis een aantal jaar in zwaar weer terecht; er was teveel capaciteit voor te weinig werk. “We hebben moeilijke keuzes moeten maken en behoorlijk moeten krimpen”, besluit Sander. “Lange tijd was onze ambitie vooral ‘overleven’. Maar nu we die periode achter de rug hebben, richten we ons weer op groei. Waar liggen de kansen? Welke kant moeten we op? Ook daarin ondersteunt 216 ons. Peter Veltmaat is een luisterend oor en met zijn jarenlange ervaring een perfect adviseur.”

Contact

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of bent u op zoek naar advies? Neem dan contact op via de telefoon (088-9955216)mail of stel uw vraag via het onderstaand contactformulier.