Vereenvoudiging Administratie voor Transportondernemers - 216

Samen kijken naar de mogelijkheden? Bel ons telefoonnummer 088-9955216

Werken bij Klantportaal
216 accountants
Blogs

Vereenvoudiging Administratie voor Transportondernemers

Transportondernemers die internationale reizen maken die meerdere dagen in beslag nemen, hebben de mogelijkheid om een vast bedrag per gereisde dag als verblijfskosten in mindering te brengen op hun winst. Dit biedt een aanzienlijk voordeel, aangezien het de noodzaak elimineert om bewijsstukken van de werkelijke verblijfskosten bij te houden. Met ingang van 2024 is dit vaste bedrag vastgesteld op €48, een verhoging ten opzichte van de €45 in 2023. De regeling komt echter met een reeks voorwaarden die zorgvuldig moeten worden overwogen door degenen die ervan willen profiteren.

Transportondernemingen die lange internationale ritten maken, staan vaak voor de uitdaging om een gedetailleerde administratie bij te houden van de kosten die onderweg worden gemaakt. Dit vereist het verzamelen en bewaren van een omvangrijke hoeveelheid bonnen en facturen, wat een tijdrovende en foutgevoelige taak kan zijn. De Belastingdienst biedt nu een vereenvoudigde benadering door het mogelijk te maken een standaard vergoeding te claimen.

Sparren met één van onze specialisten?

Hüseyin Göksu

Voorwaarden voor de Dagvergoeding

Duur en Bestemming van de Rit: Een fundamentele voorwaarde voor het toepassen van deze regeling is dat elke reis meer dan 24 uur moet duren. Bovendien moet het verste punt van de reis buiten de Nederlandse grenzen liggen, waarmee de regeling zich specifiek richt op internationale transportactiviteiten.

Berekening van Reisdagen: Voor de berekening van het totaal aantal reisdagen worden de vertrek- en terugkomstdagen elk als een halve dag gerekend. Dit detail is belangrijk voor het correct berekenen van de totale te claimen vergoeding. Het is essentieel op te merken dat deze regeling niet van toepassing is op ondernemers die onderworpen zijn aan vennootschapsbelasting. Dit beperkt de toepasbaarheid tot een specifieke groep binnen de transportsector.

Een Welkome Vereenvoudiging

Deze regeling biedt een welkome vereenvoudiging voor transportondernemers die internationale ritten maken. Het stelt hen in staat om zonder veel administratieve rompslomp een vast bedrag per dag voor verblijfskosten van hun belastbare winst af te trekken. Dit resulteert in een direct financieel voordeel en vermindert de administratieve lasten aanzienlijk. Echter, het is van cruciaal belang dat ondernemers de bijbehorende voorwaarden zorgvuldig beoordelen en naleven om optimaal gebruik te maken van deze regeling. Heb jij hulp nodig bij het uitbesteden van jouw boekhouding of kan je professioneel belastingadvies gebruiken? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten zitten voor je klaar.

We zitten gewoon bij jou om de hoek

Met onze zeven vestigingen door heel Nederland, vind je altijd een accountantskantoor bij jou in de buurt. Neem contact met ons op via de telefoon (088-9955216)mail of kom langs voor een goede kop koffie.

Een keertje sparren?

Benieuwd hoe wij met jou het verschil gaan maken? Vul je gegevens in, dan neem ik binnen één werkdag persoonlijk contact met je op.