Kan ik mijn rekeningen nog betalen ? - 216 Accountants

Samen kijken naar de mogelijkheden? Bel ons telefoonnummer 088-9955216

Werken bij Klantportaal
216 accountants
Blogs

Kan ik mijn rekeningen nog betalen

Ondernemer zijn, zit in je bloed. Als ondernemer neem je meestal weloverwogen risico’s ten gunste van je onderneming. Operationele en strategische beslissingen neem je op basis van kennis en ervaring. 2020 wordt een mooi jaar en je hebt er zin in!

Covid-19

Dan maart 2020. Voor veel ondernemers in Nederland het begin van een onzekere periode. De overheid neemt voor iedereen ingrijpende beslissingen. Business is even out of your hands. Veel sectoren worden beperkt en een intelligente lock down moet ons beschermen tegen verdere verspreiding van het virus. Voor de ondernemer neemt de onzekerheid toe. Bedrijf (deels) dicht en de kosten lopen door. De overheid en banken springen bij met regelingen om jou als ondernemer deze periode bij te staan. Maar wat is er over van je mooie jaar 2020? Hoe overleef je dit?

Adviseur die meekijkt naar voren

In deze periode is een vertrouwenspersoon als klankbord zeer belangrijk. Voor sommigen is dit een collega-ondernemer en voor anderen de accountant. Vooral die laatste zal op basis van actuele cijfers adviezen moeten geven. Het probleem is dat veel accountantskantoren op dit moment nog veel tijd en energie stoppen in het samenstellen van de jaarrekening 2019, en dus niet over actuele cijfers van hun klanten beschikken. Precies om deze reden focussen wij ons bij 216 op actuele cijfers in de bronadministratie. Als we namelijk naar de juiste actuele cijfers kijken kunnen wij ook samen met onze klanten een goede inschatting maken waar je de komende maanden rekening mee moet houden.

Cash is King

In deze onzekere tijd is het belangrijk om als ondernemer inzicht te krijgen hoe jouw liquiditeit zich gaat ontwikkelen. Veel ondernemers wenden zich hiervoor tot hun accountant. Deze offeren al gauw een prijs van een paar duizend euro voor het opstellen van een liquiditeitsbegroting, wat veel ondernemers ervan weerhoudt een dergelijke opdracht te verstrekken. De hoge kosten worden veelal veroorzaakt doordat de accountant niet beschikt over actuele cijfers van hoge kwaliteit. Er moeten dus eerst veel uren door de accountant worden besteed om een goede basis te creëren alvorens kan worden gestart met de daadwerkelijke liquiditeitsbegroting.

Automatisering en standaardisering boekhouding

Bij 216 richten wij ons op automatisering en standaardisering van de boekhouding. Op deze manier zijn we actueel bij en kunnen wij het opstellen van een liquiditeitsbegroting ook vergaand automatiseren. Dit voorkomt het handmatig modelleren in complexe Excelsheets, waardoor wij snel, efficiënt en tegen een voordelig tarief een liquiditeitsbegroting kunnen opstellen.

Cash is King zeggen ze wel eens en zeker in deze periode is dat nog belangrijker dan voorheen. Laat u dus goed adviseren! Maak een afspraak en #samen proberen wij 2020 met u toch nog een lichtpuntje te geven!

Neem contact met ons op