Akyla - Ontdek onze klantverhaal

Samen kijken naar de mogelijkheden? Bel ons telefoonnummer 088-9955216

Werken bij Klantportaal
216 accountants

Akyla

“We zochten een sparringpartner voor belangrijke vraagstukken”

Het Twentse Akyla maakt innovatieve software voor uitzend- payroll- en detacheringorganisaties. Voor belangrijke organisatorische vraagstukken, schakelt het de hulp in van 216. “Zij zijn de sparringpartner die we zochten.”

Algemeen directeur Martin Schievink startte zijn bedrijf in 1999 met compagnon Bart van Borssum Waalkes en heeft inmiddels zeventien medewerkers in dienst. Met een innovatieve webapplicatie voor administratieve processen, maken zij het werk van onder andere uitzendbureaus een stuk gemakkelijker. “In Nederland gelden veel verschillende CAO’s, met per CAO weer andere afspraken over bijvoorbeeld overwerken of toeslagen”, licht hij toe. “Wij ontwikkelen software waarmee je die specifieke zaken als het ware in één keer kunt configureren, waarna de tools ervoor zorgen dat de juiste regels worden toegepast. Dat maakt het werk een stuk minder gecompliceerd.” Akyla groeit sterk en heeft er de afgelopen tijd een flink aantal grote klanten bijgekregen. Sinds januari 2016 werkt het bedrijf samen met 216 Accountants. Martin: “We zochten een partij met veel expertise die ons kon bijstaan als adviseur. Ik kende Sebastiaan Spenkelink van 216 al ‘uit het Twentse’ en 216 kwam op mij over als een club met veel kennis en kunde op diverse gebieden. Sinds een half jaar verzorgt 216 de controle op onze boekhouding en de salarisadministratie, maar belangrijker nog is dat ze onze sparringpartner zijn voor belangrijke vraagstukken.”

Eén van die vraagstukken, lag bijvoorbeeld op het gebied van de organisatiestructuur van Akyla. “Vanwege onze groei en een nieuw product, wilden we onze organisatiestructuur wat gaan veranderen”, gaat Martin verder. “Hoe konden we dat het beste doen? 216 heeft ons daarin perfect geadviseerd. Ze hebben uiteengezet op welke manier we die verandering konden aanpakken, hoe dat proces dan zou moeten verlopen en ons in contact gebracht met een goede notaris. Ze hebben het traject van begin tot eind begeleid.” De ambitie van Akyla liegt er niet om. In de komende twee jaar wil het bedrijf verdubbelen. “Ik denk dat we daar ook in gaan slagen”, besluit Martin. “We merken dat we steeds meer grote klanten trekken en dat er ook internationaal interessante dingen gebeuren. Het is fijn om dan een betrouwbare partij als 216 naast je te hebben staan. Op alledaagse vragen reageren ze razendsnel en bij complexe vragen kunnen we rekenen op gedegen advies. Ik denk dat we met 216 in de arm een goede partij hebben om ons bedrijf verder te ontwikkelen en de toekomst succesvol tegemoet te gaan.”

Contact

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of bent u op zoek naar advies? Neem dan contact op via de telefoon (088-9955216)mail of stel uw vraag via het onderstaand contactformulier.