Een Frisse Kijk op de Werkweek: Waarom Wij Kiezen Voor 36 Uur - 216

Samen kijken naar de mogelijkheden? Bel ons telefoonnummer 088-9955216

Werken bij Klantportaal
216 accountants
Perfecte Werk-privé balans met de 36-urige werkweek van 216 Accountants
Blogs

Een Frisse Kijk op de Werkweek: Waarom Wij Kiezen Voor 36 Uur

Bij 216 Accountants koesteren we de waarde van tijd. Deze is onbetaalbaar, zowel voor onze klanten als voor ons team. Daarom starten we per 1 januari 2024 met een pilot voor een 36-urige werkweek, een unieke verandering in de accountancywereld.  Waarom? Omdat ons werk bij 216 verder gaat dan cijfers; het gaat om mensen.

Onze belofte ‘Do It The 216 Way’ staat voor onze drijfveren: gedrevenheid, groei en verbinding. Deze waarden inspireren ons om verder te kijken dan de standaard werkweek. In onze sector is een 36-urige werkweek misschien niet gewoon, maar bij 216 houden we ervan om de leiding te nemen en dingen op onze eigen manier te doen.

Langer werken betekent niet altijd beter werken. Bij 216 zetten we slimme technologie en een doelgerichte werkwijze in om meer te doen in minder tijd. We bevorderen zelfstandigheid en bieden tegelijkertijd de nodige support voor carrièregroei. Dit biedt ons de mogelijkheid om onze medewerkers een gezonde werk-privébalans te bieden zonder dat dit ten koste gaat van onze dienstverlening. Iedereen krijgt hierdoor meer tijd voor wat echt telt – voor wat ons gelukkig maakt.

Onderzoek wijst uit dat een kortere werkweek, zoals onze 36-urige variant, meer ruimte biedt voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Dit versterkt relaties en welzijn. Heel belangrijk, want gelukkige en ontspannen collega’s zijn de sleutel tot een productiever team, zowel op kantoor als daarbuiten. Het geeft onze collega’s nog meer de ruimte om zich te richten op wat écht belangrijk is, zowel professioneel als privé.

Wil jij ook werken op de 216 manier? Laten we praten!

Beatrice Labanauskaite

Balans en Resultaat: De Transitie naar een 36-urige Werkweek

Het introduceren van de 36-urige werkweek past daarom perfect bij onze visie en manier van werken. We creëren hiermee een werkomgeving die zowel stimuleert als ondersteunt. Want uiteindelijk gaat het bij 216 vooral om hoe we werken, niet alleen om wat we doen. We focussen op de resultaten, niet op uren.

Gedurende de pilot zullen medewerkers nauwlettend worden gevolgd om de effecten op productiviteit en tevredenheid te meten. Het managementteam zal regelmatig in gesprek gaan met onze collega’s om feedback te verzamelen en eventuele aanpassingen aan het programma te overwegen. Dit proces zal een belangrijke rol spelen in het verder vormgeven van ons beleid en onze werkcultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat deze pilot een belangrijke positieve verandering zal brengen en kijken uit naar de resultaten en ervaringen van onze medewerkers in deze spannende nieuwe periode.

Kortom, met onze 36-urige werkweek zetten we in op vernieuwing, werken we nog slimmer en zorgen we goed voor onze teams en klanten. We nodigen je daarom uit om met ons mee te doen. Samen gaan we de accountancy anders aanpakken. Doe het volledig op jouw manier, maar wel the 216 way! Meer weten over werken bij 216? Met zeven kantoren door heel Nederland is er altijd eentje in de buurt. Ontdek hier onze openstaande vacatures.

Gewoon werken bij jou om de hoek

Met onze zeven vestigingen door heel Nederland, vind je altijd een accountantskantoor bij jou in de buurt. Neem contact met ons op via de telefoon (088-9955216)mail of kom langs voor een goede kop koffie.

Ook werken op de 216 manier? Laten we praten!

Vul je gegevens in, dan neem ik binnen één werkdag persoonlijk contact met je op - Richard Smid, CEO.