Chief Robotic Officer (CRO) een unieke positie in de accountancy - 216

Samen kijken naar de mogelijkheden? Bel ons telefoonnummer 088-9955216

Werken bij Klantportaal
216 accountants
Blogs

Chief Robotic Officer (CRO) een unieke positie in de accountancy

Wie had ooit gedacht, dat er binnen de accountancy behoefte is aan iemand die met trots de titel CRO mag dragen. Naast een CEO, COO, CTO en CFO past een CRO bij een accountant nieuwe stijl, die zorgt voor inzicht in actuele cijfers en het automatiseren van processen. Bij 216 Accountants zijn wij naarstig op zoek naar zo’n persoon. Een CRO draagt een belangrijk steentje bij aan onze gestandaardiseerde data-driven dienstverlening. Uiteindelijk is hij of zij de regisseur aan de bron, waar alle collega’s en klanten van zullen profiteren in opvolgende processen.

De CRO is iemand met een superfocus

Maar wat voor type moet de CRO zijn? Deze persoon heeft uitgebreide kennis van het Referentie Grootboekschema binnen het pre-accounting segment. Een perfectionist, tikkeltje autistisch misschien, die facturen leest als een puzzel en verschillende branches waar klanten in actief zijn als dimensies ervaart. Iemand met een superfocus, die zich niet graag laat afleiden door andere randzaken en streeft naar structuur.

Pre-accounting een pijler in de data-driven dienstverlening van 216 Accountants

Binnen 216 Accountant zijn wij een leuk team aan het opzetten, die de pre-accounting als een uitdaging gaat zien. Pre-accounting wat houdt dit precies in? Zoals iedereen weet, is de basis van boekhouding vaak een factuur. Een factuur wordt gejournaliseerd en op basis van een journaalpost verwerkt in een boekhoudsysteem. De basis hiervan is weer een numeriek rekeningschema, dat per klant vaak weer uniek is qua indeling. Hier zit de uitdaging, want uniek is niet altijd optimaal. Zeker als je standaardisatie wilt toepassen in een keten van dataverwerking. Zonder standaardisatie is elk opvolgend proces vaak een tijdrovende mapping van dit schema. Gelukkig kan het Referentie Grootboekschema (RGS) hier een uitkomst bieden. Door een extra dimensie aan unieke grootboekschema’s te geven via RGS kan standaardisatie worden doorgevoerd in opvolgende processen. Men kan vertrouwen op de bron: de boekhouding. Pre-accounting is dus het beheren van deze bron. Een belangrijke taak, want als de kwaliteit in de bron op orde is en wordt gestandaardiseerd door middel van RGS kunnen opvolgende accounting workflows vergaand worden geautomatiseerd.

Robotisering

Binnen 216 zijn wij met onze partner Lyanthe bezig om het pre-accounting proces optimaal te robotiseren. Dit betekent, dat wij als doel hebben om 80% van de facturen volledig automatisch te laten verwerken. Via robotisering is dit mogelijk en als CRO ben jij verantwoordelijk voor het aanmaken en beheren van robotregels, het initiëren van verify instructie voor speciale (lijn) digitalisatie, het beheren van verwerkingsguidelines en monitoren van onnodige veranderingen vs. uitzonderingen. Als CRO kijk jij bijvoorbeeld naar grootboekrekening 7000 Kostprijs als code WKprGrpGr1 en bij grootboekrekening 8000 Omzet handelsgoederen belast met algemeen tarief zie jij code WOmzNohOlh.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk de vacature hieronder of neem contact op!