Samen kijken naar de mogelijkheden? Bel 088-9955216

Werken bij Klantportaal
216 accountants

216 Accountants en Lyanthe zijn een samenwerking aangegaan om in te zetten op het volledig digitaliseren en automatiseren van het verwerkingsproces van de boekhouding.

Dit houdt in dat inkomende en uitgaande facturen, daar waar nodig, op regel niveau worden gerobotiseerd op basis van het Referentie Grootboekschema (RGS) en rekening houdend per sector behoefte. En dit gaat verder dan het traditioneel scannen en herkennen van een bonnetje.

‘Always on accounting’

Jochem Baars (Managing Partner Lyanthe): “De samenwerking met 216 Accountants toont aan dat Lyanthe met haar visie op ‘always on accounting’ de juiste weg is ingeslagen. Ons doel is om, samen met onze partners in de keten, data sneller te verwerken zodat de ondernemers eerder financiële informatie ontvangen. Daarnaast zijn wij blij met de waardering voor het advies dat wij geven bij het inrichten van RGS en rationalisatie van grootboekcodes. Wederom een bevestiging dat kennis van de markt, en RGS in het bijzonder, cruciaal is bij de optimalisatie van het werkproces.”

Focus op klantbehoefte en -beleving

Richard Smid (Directievoorzitter 216 Accountants): “Wij ervaren dat de standaard compliance werkzaamheden in de accountancy aan het veranderen zijn, en dat die activiteiten in de toekomst niet langer een toegevoegde waarde bieden voor de klant in de periodieke behoefte aan stuurinformatie. Om die reden zijn wij continue op zoek naar samenwerking met innovatieve best of breed softwareoplossingen met een focus op klantbehoefte en -beleving. Dankzij betere toegang tot realtime data, standaardisatie en automatisering van processen kunnen wij onze basisdiensten stroomlijnen en onze klanten voorzien van betere inzichten. Lyanthe voldoet als partner aan al deze criteria.”

Over Lyanthe

Lyanthe is in 2012 opgericht door voormalige accountants met de ambitie om een ‘game changer’ te worden op het gebied van robotic accounting. Het doel is om het pre-accounting proces volledig te automatiseren van factuur tot en met de jaarrekening. Lyanthe heeft haar propositie zo doorontwikkeld, dat het menselijk handelen binnen accountantskantoren inmiddels tot 80% kan worden gereduceerd. En dagelijks werken wij wereldwijd met meer dan 400 medewerkers, partners en grote accountantskantoren om het pre-accounting proces nog verder te optimaliseren en de visie van ‘always on accounting’ te realiseren.