Financieringsmanieren voor uitbreiden bedrijf - 216 Accountants

Samen kijken naar de mogelijkheden? Bel ons telefoonnummer 088-9955216

Werken bij Klantportaal
216 accountants

Gefeliciteerd. Het feit dat je wilt uitbreiden, betekent dat het goed gaat met de zaken. Maar meestal is daar inderdaad een behoorlijke financiering voor nodig en banken zijn steeds kritischer.

Wat wij voor je kunnen doen?

Banken zijn steeds kritischer als het aankomt op het verstrekken van nieuwe of vergroten van bestaande kredieten. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om aan geld te komen, zonder de bank te overvallen. Misschien kom je wel in aanmerking voor een subsidie. Of kun je geld ophalen bij investeerders. Natuurlijk kunnen wij je helpen om de beste optie te vinden en je begeleiden bij het ophalen van de financiering. Zodat jij groter kunt worden dan je bent.

Je wilt je bedrijf uitbreiden en bent op zoek naar kapitaal

We hebben een aantal manieren om aan geld te komen voor je op een rij gezet.

De bank

Veruit de meeste bedrijfskredieten in Nederland worden door de bank verstrekt. Door de kredietcrisis was er de laatste jaren een sterke daling, maar nog altijd wil meer dan de helft van de Nederlandse kleinere MKB’s (tot 50 werknemers) geld lenen bij de bank. Ook van het midden- en grootbedrijf (50 – 250 werknemers) klopt het overgrote deel eerst bij de bank aan voor nieuw vreemd vermogen. Maar helaas wordt een groot deel van de kredietaanvragen door de bank geweigerd.

Private debt

Het verstrekken van bedrijfsleningen was tot voor kort het exclusieve speelveld voor banken, maar door de kredietcrisis en strenge regelgeving komt daar verandering in. De markt voor private debt profiteert hiervan en groeit gestaag. Private debt is het verstrekken van financiering aan bedrijven zonder de tussenkomst van een bank.

Participatiemaatschappij

Groeikapitaal wordt veelal ook verstrekt door participatiemaatschappijen. Het kapitaal dat participatiemaatschappijen investeren, wordt ook wel Private Equity genoemd. Ook participaties in startende of snelgroeiende bedrijven vallen hieronder. In dat geval noemt men dat Venture Capital fondsen. Deze investeerders nemen rechtstreeks deel in het aandelenkapitaal van een bedrijf.

Informal investors

Het allerbelangrijkste verschil tussen een participatiemaatschappij en een informal investor, is dat een informal investor investeert met zijn eigen geld, terwijl een participatiemaatschappij participeert met geld van derden (beleggers, pensioenfondsen, verzekeraars, etc.). Bovendien gaat het bij een informal investor om veel kleinere bedragen. Er zijn in Nederland verschillende platforms waarop ondernemers aan investeerders worden gekoppeld.

Crowdfunding

Ook crowdfunding kan een goede oplossing zijn. Zo kun je geld lenen of krijgen van een grote groep bekenden en onbekenden via een online crowdfundingplatform.

Familie en vrienden

Je kunt natuurlijk ook bij familie of vrienden aankloppen. Vooral kleinere bedrijven doen een beroep op hun omgeving. Wel goeie afspraken maken, zodat Kerstmis ook in de toekomst nog gezellig is.

Leasen / huren

De meeste bedrijven willen geld lenen om hun werkkapitaal te financieren. Maar je kan ook ‘geld lenen’ door bedrijfsmiddelen te huren of te leasen. Denk aan je bedrijfsauto’s, maar ook aan printers, servers, graafmachines en bedrijfspanden. Zo heb je zelf meer financiële speelruimte over om te ondernemen.

Factuur financiering

Wacht geen maanden totdat je verkoopfactuur betaald is. Via factuur financiering ontvangen bedrijven direct geld door hun openstaande facturen te verkopen. Er wordt een vroegtijdige betaling ontvangen en daardoor hoeft er dus niet langer eindeloos te worden gewacht op betaling.

Geld nodig? Wij helpen je graag verder …